Hekelstraat 9 – Sint Jacobstraat 10, Alkmaar

Vraagprijs€675.000/k.k.
 • Omschrijving
 • Details
 • Plattegrond

Omschrijving

Bijgewerkt op 5 april, 2023 om 17:12

Twee BELEGGINGSOBJECTEN in één transactie zoals deze kom je niet vaak tegen! De begane grond omvat een winkelruimte op prachtige locatie met daarboven een luxe appartement met eigen entree in deze goede staat! De winkelruimte meet in totaal circa 87 m², is voorzien van 3 paskamers met achtergelegen magazijnruimte en is thans in gebruik als kledingboutique, het bovengelegen appartement heeft een eigen ingang aan de Sint Jacobstraat in het hart van Alkmaar. Het appartement bestaat uit meerdere woonlagen en heeft maar liefst 129,1 m² aan woonoppervlak. Je treft hier een lichte woonkamer, nette keuken, drie slaapkamers, uitstekend sanitair en een royaal eigen dakterras waar het heerlijk is om tijd te spenderen.
En laten we de fantastische locatie van de objecten niet vergeten, midden in het centrum met alle denkbare voorzieningen voorbij!
Beide objecten zijn thans verhuurd.

Over de ligging en de buurt:
Deze monumentale winkelruimte met bovenwoning (circa 1880) is gelegen aan de Hekelstraat 9 (winkel) / Sint Jacobstraat 10 (bovenwoning) in Alkmaar.
Het object is gesitueerd midden in het oude stadscentrum, in de buurt Binnenstad-Oost. Op fietsafstand van het pand vind je de parken Westerhout, Oosterhout en Cultuurpark de Hout. In de nabijheid heb je dus volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen en te recreëren.

Hier in het hart van Alkmaar, met alle denkbare voorzieningen dichtbij, geniet je van een groot en gevarieerd winkelaanbod. Je bent hier in de binnenstad aan het juiste adres voor onder andere kleine boetiekjes, speciaalzaken en ketens van grote merken. Naast de vele winkels waarover het centrum beschikt, kom je ook aan gezellige restaurants, cafés en terrassen niets tekort.

Het dichtstbijzijnde treinstation is lopend of met de fiets bereikbaar. Dit station biedt uitstekende verbindingen met onder meer Amsterdam, Hoorn en Den Helder. Vanaf het appartement zijn de supermarkt, kinderopvang, basisschool, het voortgezet onderwijs en de bushalte allemaal lopend bereikbaar. Je woont dichtbij de uitvalsweg A9.

Indeling van de winkelruimte:
Begane grond:
Via de authentieke pui met entreedeur kom je binnen in de winkelruimte welke is voorzien van muren en plafonds in lichte kleurstelling en een betonvloer, na circa 13 meter tref je 3 paskamers aan, waarna je de magazijnruimte met pantry en toilet bereikt.

Indeling van de woning:

Begane grond:
Het appartement heeft een eigen entree via de andere zijde van het pand aan de Sint Jacobstraat 10. Achter de voordeur vind je hier de entreehal met meterkast, kastruimte, trapopgang naar de eerste verdieping en toegang tot het kantoor. Het kantoor op de begane grond is gelegen aan de voorzijde. Het kantoor heeft een openslaande deur naar de berging, die voorzien is van de wasmachine- en droger aansluitingen en een wastafel. Daarnaast heb je hier de berging, via deze berging bereik je een keurig afgewerkte toiletruimte met zwevend toilet.

Eerste verdieping appartement:
Via de trap in de entreehal bereik je de overloop van de eerste verdieping. Vanaf hier zijn de eerste slaapkamer met lichte houten vloer en het dakterras bereikbaar. De overloop heeft een openslaande deur naar het ruim opgezette dakterras met voldoende ruimte voor een grote, mooie loungeplek met veel privacy. Via het dakterras loop je door naar de openslaande deuren die tot het woongedeelte leiden.

Middels de openslaande deuren kom je bij de eetkamer van het appartement dat beschikt over een grote raampartij, waardoor de lichtinval uitstekend is. Centraal op de eerste verdieping vind je ook bergruimte en een openslaande deur naar de hal. Via die hal kom je bij een netjes afgewerkte toiletruimte met zwevend toilet en fonteintje. De open keuken bevindt zich centraal op de eerste verdieping. De volgende apparatuur is in de keuken te vinden: vaatwasser, koelkast en keramische kookplaat.

De woonkamer, gelegen aan de achterzijde, is voorzien van een schitterende laminaatvloer en de wanden zijn in de ruimte netjes gestuct. Je geniet hier van een goede lichtinval dankzij de meerdere raampartijen. In de woonkamer tref je de trapopgang naar de tweede verdieping aan.

Tweede verdieping appartement:
De trapopgang op de eerste verdieping biedt toegang tot de overloop van de tweede verdieping, van waar de tweede en derde slaapkamer en de badkamer zijn te vinden. Van de twee slaapkamers op deze verdieping is er één gelegen aan de voorzijde en één aan de achterzijde. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een sfeervolle vide. De ruimtes hebben een vloer van hout en keurig afgewerkte muren en plafonds. Op de overloop vind je een badmeubel met wastafel en toegang tot een douchehoek.

Parkeren:
Er is een parkeervergunningensysteem van toepassing. Parkeren kan in een van de nabijgelegen gemeentelijke parkeergarages.

Totaal huuropbrengsten:
€ 36.101,88 per jaar, exclusief voorschotbedragen servicekosten.

Huuropbrengst winkel Hekelstraat 9: € 15.561,60 per jaar,
excl. voorschot servicekosten € 150,- per maand.

Huuropbrengst woning Sint Jacobstraat 10: € 20.540,28 per jaar,
excl. voorschot g/w/e € 130,- per maand.

Duur huurovereenkomsten:
Huurovereenkomst winkel Hekelstraat 9 is ingegaan per 1 mei 2017 voor 2 jaar, lopende tot en met 30 april 2019. Vervolgens is de huurovereenkomst voor 3 jaar voortgezet tot en met 30 april 2021. Vervolgens is de overeenkomst voortgezet voor aansluitende perioden van 5 jaar, lopende tot en met 30 april 2026, en zo vervolgens telkens te verlengen met 5 jaar. Zowel verhuurder als huurder hebben een opzegtermijn van 12 maanden. De winkelruimte is in casco staat verhuurd.
Huurovereenkomst woning Sint Jacobstraat 10 is ingegaan per 1 oktober 2020 voor onbepaalde tijd. Huurder heeft een opzegtermijn van 1 maand. De woning is verhuurd in grotendeels gemeubileerde staat.

Kenmerken van de objecten:
• BELEGGINGSOBJECT
• Gas/water/elektra wordt afgerekend op basis van tussenmeters gas en elektra
• Netjes onderhouden en in 2016 volledig gerenoveerde winkelruimte ca. 87 m² met eveneens in 2016 gerenoveerde bovenwoning ca. 129 m²
• Appartement beschikt over royaal eigen dakterras, 3 slaapkamers, mooie keuken en uitstekend sanitair
• Rijksmonument
• Goede ligging op prachtige locatie in de historische binnenstad van Alkmaar
• Alle voorzieningen op steenworp afstand
• Kopie huurovereenkomsten op aanvraag beschikbaar
• Energielabel winkel: A++, energielabel voor de woning: C
• Bovenwoning wordt gemeubileerd verkocht, de meubels zijn eigendom van verhuurder
• Volledige eigendom

Het pand is thans in volledige eigendom bij één eigenaar. De ruimten zijn aan twee verschillende huurders verhuurd en worden in verhuurde staat verkocht. Gegevens over de lopende huurovereenkomsten zijn op aanvraag beschikbaar. De voorkeur van verkoper is om beide objecten in één transactie te verkopen. Informeer naar de mogelijkheden!

Detail

Bijgewerkt op 5 april, 2023 om 17:12

 • Prijs: €675.000/k.k.
 • Woonoppervlakte: 216 m²
 • Perceeloppervlakte: 126 m²
 • Kamers: 6
 • Badkamers: 1
 • Bouwjaar: 2011-2020, oorspronkelijk 1880

Kenmerken

Plattegronden

Winkelruimte begane grond (Hekelstraat 9)

 • Kamers: 2
img

Appartement begane grond (Sint Jacobstraat 10)

 • Kamers: 2
img

Appartement 1e verdieping (Sint Jacobstraat 10)

 • Kamers: 2
img

Appartement 2e verdieping (Sint Jacobstraat 10)

 • Kamers: 2
 • Baden: 1
img