Blijf baas over je eigen huis

Blijf baas over je eigen huis

Toen Joshua Pinedo in 2006 zijn makelaardij startte, koos hij bewust voor de verhuur. Niet de gemakkelijkste richting, want huurders in Nederland zijn zeer goed beschermd. Bovendien is het vinden van een goede huurder voor een woning of een beleggingspand bewerkelijk; er komt op juridisch en administratief gebied veel bij kijken.

Pinedo zag hier juist kansen liggen, want bij veel makelaarskantoren is verhuur een ondergeschoven kindje. Door extra opleidingen, bekwaamde hij zich in de wet- en regelgeving en begon zijn eigen onderneming. Zijn eerste klant was meneer Tromp uit Bergen. ‘Toen ik nog maar net tweeëntwintig was, zette hij mij ertoe aan om voor mijzelf te beginnen. Hij is inmiddels overleden, maar de familie is nog steeds klant.’
Jarenlang dreef Pinedo zijn zaak alleen, totdat er meer opdrachten binnenkwamen dan hij in zijn eentje aankon. ‘Sinds de komst van Denise, mijn eerste medewerkster, kreeg Pinedo Makelaardij vleugels.’ Het kantoor, alweer vier jaar gevestigd aan de Oudegracht in Alkmaar, telt inmiddels meerdere medewerkers.

De valkuilen van verhuren zitten ‘m vaak in kleine dingen, is Joshua’s ervaring. ‘Het aangaan van een tijdelijke huurovereenkomst bijvoorbeeld, is aan strikte regels gebonden en wordt vaak zwaar onderschat. Bij verhuur draait het om het vinden van een goede huurder. Onder het motto ‘bij twijfel niet inhalen’ doen wij een uitgebreide screening en geven regelmatig een negatief advies. We gaan liever voor bestendigheid op langere termijn dan voor snel verhuren. Daar hebben we zelf belang bij, mede omdat we bij 70% van de transacties eveneens het beheer verzorgen. Dan regelen wij eigenlijk alles: van incasso tot en met reparaties en periodieke inspecties. Als er problemen zijn, lossen wij het op.’

‘Op het gebied van vastgoedbeheer zijn we de afgelopen jaren explosief gegroeid en hebben we een naam opgebouwd als betrouwbare partner. Binnenkort voegen we een nieuwe specialisatie toe aan onze diensten: het verzorgen van VvE-beheer.’ Pinedo Makelaardij, lid van VBO (branche organisatie), is naast verhuur steeds vaker succesvol actief bij de verkoop van huizen. Mede doordat verhuurders op een gegeven moment toch overgaan tot de verkoop van hun pand, zien ze graag dat Pinedo dat ook voor ze regelt. ‘Dat zegt alles over de relatie en daar zijn we trots op!’.

img

Rob Migchels

    Doe Mee Met De Discussie